Today

Ligger i soffan hemma hos mamma och pappa och ser på när dom packar och grejar. Dom fuskisarna ska till Grekland idag. Vill också.

Självklart vaknade jag halv 9 idag. Hade tänkt att sova ut. Men som alltid när jag tänkt sova länge så vaknar man pigg som en lärka tidigt. Snart ska jag ta racern in till Jönnet ska gå lite på stan och fika. Och ikväll blir det galej av okänd sort. Riktigt skönt väder också så det ska bli mysigt med lite häng på stan idag.


Ha en bra lördag, everybody allihopa.



Tjaarå

Nu bajkar jag till förfest.


Dagens outfit;





Nu kööör vi! :)

Kanel

Det luktar nybakade kanelbullar i mitt kök. Synd bara att det är doftljus som sprider lukten, och så vitt jag vet så är det inte lika gott att äta ljus som riktiga bullar. MÅSTE lära mig baka.

Idag har jag kollat på Young Victoria, ääääälskar sådana filmer. Vilka fina kläder dom har och männen var så sjukt välklädda på den tiden. Fint fint. Har även gjort ett designförslag till projektet. Kan bli bra det här.




Nu gäller det att hitta en outfit tills ikväll det är nämligen utklädnad som gäller på kåren.
Hittade en grej för 10 spänn på secondhand affären som ligger här borta.. men vi får se vad det blir. I värsta fall så blir det bara overallen.. man känner ju sig ganska utklädd när man har den ändå såå det ordnar sig nog haha.

Lägger upp bild senare.

Cheers!

Duracellkanin is energy in Swedish

Hej.

Suttit med skolarbete precis hela dagen, börjar få kalla fötter och händer samt en lätt smärta i ryggen. Kanske dags att röra på sig.

Här kommer en skärmdump på vad jag håller på med just nu.. kan inte avslöja allt ;)



Men det påminner mig om hur roligt jag faktiskt tycker att det är!
I morgon ska jag göra ett designutkast till vårat projekt som ska vara en tidning på 12 sidor. Så det lär bli en del datatid i morgon också. Vi har fått reda på vad vi ska läsa till graftentan också. Tur att jag precis köpte dom böckerna för det är över 500 sidor som ska plöjas. Kanske dags att börja plugga på "riktigt" och inte bara en massa designflum.

Nu blir det en kopp Te och senare kanske lite TP hemma hos Larsson och Borg. Trevligt!

Tjing.

running up the hills

Tjena!

Skönt med en riktigt soft helg. Inget festande bara slappande och lite plugg på det.
Dagen igår tillbringade jag ute på landet sen körde min bror och jag in till stan, hittade "vanliga" glödlampor på ekohallen. Hamstrade. Tack Bexs för tipset har inte alls hört om att det ska förbjudas. Kvällen spenderade jag tillsammans med Ninni och Emelie, hembakad pizza och körslaget samt lite politiska diskussioner. Vi slog våra huvuden ihop kan jag säga.

Började dagen med att yra till det lite. Vad är klockan egentligen var min första tanke. Min dator hade ställt om sig automatiskt vilket gjorde att jag trodde att min mobil var så "hi-tech" att den hade gjort samma. Så jag hade ju massa olika förslag. Som tur var hjälpte ninni mig på traven med ett sms.. haha. Jag var inte uppe kl 8 utan kl 10 så det kändes ju helt okej... vem går upp 8 en söndag liksom?

Fastnade vid The Hills, såg 5 avsnitt och käkade frulle. Har snöat in på Lingongrova med kalles randiga. Mmmm!
Väntade in vädret och nu har jag precis varit ute och sprungit ett par km. Skööönt. Nu blir det dusch, städ, disk och sen lite "re-designa-en-tidning-plugg".


Hadet.

I did it!

Jajajemensan, joråsaaaatttttteeee.... Jag KLARADE matten idag! Ingen kan vara lyckligare än jag. Ett orosmoln mindre över mitt lilla huvud.

Detta firade jag med att köpa tjusiga boots, inser att det börjar bli kallt att traska runt i tygskor.
En lampa till köksfönstret fick det bli också. Nu är det mysigt värre i mitt kök.
Förresten vad sker med att IKEA har slutat sälja vanliga jäkla glödlampor? Haaallå, fick ju leta runt i hela varuhuset för att hitta något som ens liknade en vanlig glödlampa. Störigt. Eller hänger jag inte med i glödlampsutvecklingen längre kanske?

Ikväll ska jag hem till familjen och fira bröllopsdag med Smörgåstårta. MmmMmmMMmm. Redan mycket hungrig.
Helgen kommer nog annars att innehålla en del plugg.

Ska re-designa en tidning.
Skriva en reflektion och skissa på lite förslag till projektarbetet.

Fullt upp med andra ord.

Hoppas ni får en fin helg.

Kram S.

Torsdag.

Dagen för omtentan i matte.

Idag blir det plugg, plugg och åter matteplugg för klarar jag inte den här så kommer motivationen inte att vara på topp om man säger så.

Igår var det matteplugg i skolan sedan föreläsning i rapportskrivning och efter det grupparbete i skolan.
På kvällen Kåren! Va kul jag hade på kåren igår.Snygg ny lounge också. Det var helt packat igår det var ju open night så det var många utifrån på besök. Kul kul.

Nu mot bussen och dagens enda lektion, projektbeskrivning. Antagligen ganska viktigt. Dags att vakna då kanske.

Om att vinka hejdå till det som varit och säga hej till framtiden

Hittade ett inlägg i utkasten, det här skrev jag i början av hösten... Varning för känsligt inlägg haha.

01sept
Augusti kan ha varit den mest händelserika månaden i mitt liv hittills.
När jag tänker tillbaka på den sista sommarmånaden tänker jag enbart KAOS. Mitt liv blev totalt upp och ner, det var som om någon skakade om mig och satte ner mig igen men bitarna föll inte på plats igen, dom passade helt enkelt inte in.

En stor del av detta som jag hittills inte har kommenterat överhuvudtaget i bloggen är ju uppbrottet med Jocke. Det var en chock för alla, kanske inte för mig. Chocken lade sig, jag gick vidare in i mitt nya liv. Jag grät 2 gånger över spilld mjölk. Jag gick vidare som om ingenting hade hänt. Det är så jag funkar. Bästa sättet att komma över är att glömma enligt mig. Sorg gick över i ilska. En ilska som fortfarande finns där, förbannad över svek och feghet. Från att ha levt i tron om att allt var bra, till att bli överkörd. Men ganska fort insåg jag att jag inte längtade tillbaka till mitt gamla liv överhuvudtaget. Mitt nya liv, mina nya underbara vänner, mitt EGET liv. Jag gör precis vad jag vill. Och det är fantastiskt skönt och underbart. Jag har en fin lägenhet, jag trivs i skolan, lever studentliv, skaffar mig en högskoleutbildning, satsar på min karriär, lever nu och här. Du gör mig inte arg längre, varför slösa energi på något som varit men aldrig kommer att komma åter. Hejdå , bye bye gamla livet. Hej fantastiska framtid!



Jag kände bara att jag ville dela med mig av hur jag kände då.
NU är allt bara helt fantastiskt! UNDERBART. Jajameeeensan.
Nu har jag varit ute och sprungit förresten. Nu ska källaren besökas för hämtning av tvätt.
Sen dusch och mera matteplugg. Jag trivs.













Fixardag

Vaknade tidigt idag.

Bokade tvätt-tid när jag insåg att mitt tvättberg var större än störst. Så i eftermiddag blir det tvätt och plugg. Pratade med matteläraren igår och känner mig mycket mer optimistisk och laddad för att klara det nu. Han är jättesnäll och vill verkligen att man ska klara det och det känns bra.

Skönt att vi inte har något i skolan idag. Fick äntligen tag på tryckeriet som vi ska på studiebesök till. Det blir mitt 3:e tryckeribesök, tycker alltid det är lika intressant. Skulle kunna tänka mig att jobba på en pre-pressavdelning på ett tryckeri faktiskt. 

Nu blir det kaffe, grannfejden och lite mailkonversation i soffan.




Tjipp!

Plugg

God morgon!

Dagen idag kommer att bestå av matteplugg. Jag måste klara det. Jag ska plugga tills det sitter vattentätt i hjärnan.
Måste också läsa ut boken till projektmetodiken. Har kommit lite över halva nu så det ska väl snart vara kirrat!

Igår var Johan här från Linköping fast nu har han ju flyttat till Motala! Det var en riktigt trevlig överraskning att få honom på besök och snacka lite om gamla tider, Oslofester och tapeter(!). Lite internt där kanske men det var mycket trevligt. Vi var på Bongo och tog en öl och gick sen på Kvinnan som lekte med elden. Sjukt bra film. Noomi Rapace kan vara sveriges bästa skådespelare. Synd bara att Paolo Roberto är med i filmen tyckte det förstörde lite grann. Men sjukt spännande film alltså. Klart värd att se längtar redan till den sista, någon som vet om den kommer eller när den kommer?

Nu ska jag hem till Lars och plugga matte!





Tjipp

Kaaalmaa(r)

Har ju varit på Roadtrip nu. Europatrip till Kalmar. Det ni, det är inte dåligt det kan jag tala om.
Det var riktigt kul att bara komma iväg lite från vardagen och upptäcka en annan stad.

Nu visade ju inte Kalmar sig från sin bästa sida precis, det var iskallt och blåste 16 sek/m eller något sådant. Man kunde knappt stå upp utan att ramla vilket jag upptäckte när jag skulle fota Ölandsbron. Det blev gaaaanska suddigt kan jag tala om! Vi besökte också Kalmar Slott och lite andra sevärdheter och sen blev det krogrunda på kvällen som avslutades på ett riktigt stekarställe! Kul, kul, kul!

Dagen idag har spenderats med att försöka få ordning på mina jobbsökapapper. Har skrivt ner massa adresser och i morgon måste jag ragga upp en skrivare eller kopieringsmaskin av något slag. Kanske dags att köpa en egen snart... Inser att man kan jobba ganska mycket i alla fall det här första året vi har en del att göra visst, men absolut ingenting om man jämför med andra.


Kaalmar i backspegeln. Coola byggnader fanns det gott om!


Ååååka biiiil! :)

Kartläsaren var också på plats!


Schtek. Kööööra bil!


Jag, lite lurig utanför Kalmarslott


En suddig ölandsbro.. såg inget.. fick hålla mig i en husvägg för att kunna ta det här kortet!

Ett folktomt torg. Och så jag då.


Fibes, Oh Fibes!



Den här låten får kicka igång lill-lördagen! Mackorna är smörade, skorna putsade och håret tvättat. Nu sticker jag och gör Kalmar osäkert! Kommer förhoppningsvis hem med kameran full av bilder.

Höres om vi inte synes.

-Förklaring-


Visst finns det dagar som jag kan vara snäll och låtsas som förut
Och visst finns det dagar som det kan göra ont att se dig ramla häromkring
Det fanns en kärlek men den har brunnit ut

Du fick för stor del av mitt liv, jag kunde inte andas tillslut
Du säger att du minns och att det känns som igår
Men det var för länge sen för att ens komma ihåg
Och jag som trodde jag var kvar, jag har börjat på nytt
Det vet jag när jag ser dig, vart har du tagit vägen
Jag gav upp för länge sen

Jag gav upp för länge sen
Du är kvar med samma folk, kvar med samma man
Lever kvar i samma damm, och du går i samma kläder
Blir glad av samma rus, som en lögn i vackert väder i ett övergivet hus
Det är att leka med eld när du drar upp det här igen
För du ser i mina ögon att jag försvann för länge sen

Det finns ingen att behaga, inget att förklara
Inget att försvara, jag gav upp för länge sen
Jag gav upp för länge sen.


- Hanna - Melissa Horn-


me and friends.

Mer redigerade bilder från hårdrockskvällen.














Home sweet home

Med huvudet på soffkudden ligger vovsingen och snarkar här bredvid mig. Han är såå söt! Nu är jag hemma hos familjen och myser. Vad hände med vädret? Fick ju en smärre chock när jag tittade ut i morse och det var flera cm med snö! Haaaallå... Och jag som inte inhandlat några vinterskor än. Men typiskt...

Ska kolla på hem till gården nu mitt favvoprogram och dricka lite kaffe. Sen blir det nog en promenad lite senare ,kul att vara ute med vovven. Får hoppas att jag inte blir tagen för en älg bara nu när det älgjakt i hela skogen runt omkring här.

Här kommer en bild som jag redigerat idag från hårdrockskvällen, kolla va stenhårda vi var (är)!




Tjipp!

DONE

Japp sista inlämningen till grafisk design kursen är nu klar... skönt. Jag blev Nöjd den här gången.
Det känns B R A.




Nu är man alltså ledig en vecka. Skönt. Hem till Familjen i morgon hade jag tänkt och på Onsdag kanske en tripp till Kalmar(!). Vad händer där undrar ni.. ja en liten studentfest. Sen blir det jobbjakt också. Ska skriva ut mitt nya CV och söka runt lite här i stan. Har en till skoluppgift att göra också som jag tänkte bli färdig med den här veckan i Kommunikation och projektmetodik. Hoppas jag får lite tid över till att träffa Ninni och Ems också. Mina favoriter.


Så här ser den alltså ut färdig och klar!









Tjipp!

Vispavispa

Här är en liten första titt på vad jag har spenderat dom sista dagarna med att göra... Ännu en illustration som ska vara klar i morgon... fattas lite delar som ni kanske ser och det ska finslipas på skuggor och kanter innan den är färdig.


I kväll är det Sverige - Danmark. Och då ska vi heja! Blir fotbollskväll hemma hos Lunkarn i klassen sen kanske en sväng på stan får se helt enkelt. Ska bli roligt i alla fall.

Nu ska jag ut och springa sen lite mera illustrator.. (datanööörd) Hejdå.

p*q = n-1*(n+k)

Ja men matte är ju alltid skoj eller huuuur. Not.
Högskolematte på sitt bästa. Nästa del är statistik. Jippi.
Men har gett mig fan på att klara den här delen av matten nu. Jag MÅSTE. Annars kommer jag att hoppa av kursen och det är ju bara jobbigt i längden. Men i alla fall. Nu är det ju som så att det är ganska mycket att göra i skolan, fast ändå ganska lugnt om man jämför med dom stackars 2:orna som verkar har tusenmiljoners grejer på gång. Nästa år är vi där också så man ska kanske inte klaga.
Är sugen på jobb, bad pappa kolla runt lite idag kanske han kan hjälpa mig på traven. Ja vi får se, det hade ju varit fint att dryga ut studentkassan lite nu när oljepengarna börjar gå åt.
I morgon är jag ledig. Plugg hela dagen och kanske lite träning.
Puss o kram från världens mest fantasilösa bloggare.

ninni



I got that feeling

Girls night out.

Ikväll kan bli den bästa kvällen på länge. Jag känner det ända ner i stortån!

Ut med den bästa! Wiihiiiho.
Det lutar åt bongo, men kan likväl svänga av på vägen till något annat hak.

Jäklar va kul vi ska ha ikväll! Nu ska jag sätta kameran på laddning, i morgon får ni bilder.

Vi två på en legendarisk takfest i Oschlooo...


Vi kör indian idag.. jajjamensan.


Puss.


Vampires with gold theeth

Det är skönare än man kan tro att bara ta det lugnt och vara hemma en fredag. Ikväll är det tvätt, plugg och tv-tittandes som står på spel. Har lite serier att komma ifatt och några avsnitt på tv som jag inte sett. Det är så sjukt bra att man kan kolla allt på nätet nuförtiden. Om ni inte visste det, haaha. Jag vet, ni är väl inte stenålders heller.

I skolan går det bra, matten stressar mig något enormt. Från att det har varit 100% ok att gå till skolan alla dagar i veckan så drar matten verkligen ner det nuförtiden. Det är jobbigt, stressigt, ett sjuhelvetes tempo för en stackare som precis klarade matte B i gymnasiet. Jag har fortfarande inte klarat ett enda delmål i kursen. Ny chans på fredag. Klarar jag det inte då så får vi se vad jag gör med matten. Ska träffa en studievägledare i veckan.

Veckan har bjudit på fika med Emelie som är på besök från Norge! Jag började nästan gråta när jag såg henne på håll. Saknar henne så! Varför skulle du bli fast i Norrbaggeland föööör? I morgon blir det fest hos Lina och sedan ut med babesen. Åh va roligt inte varit ute med Emelie sedan i somras. Skoj ska det bli! Hoppas att min andra Emelie S följer med också.

Nu är det nog med onödigt svammel.

Vampires With Gold Theeth - The Fashion får kicka igång den här helgen.

(gammal bild, mina glasses are long goooone..

xx



RSS 2.0