fyndat





4 sådana här finingar hittade jag för 15 kr styck på loppisen idag. Mycket nöjd!
Nu kan tre personer komma och fika hos mig. Kommer det en person till så blir det problem i servisen.

Kvarnlampa någon?


Varit på bra & begagnat tillsammans med alla pensionärer i hela Huskvarna och Jönköping med omnejd.
Jag lovar.

Hittade den här spexiga lampan. Den för många frågetecken med sig.

Någon måste ha köpt den och tyckt att den var "fin". Vem?
Hur tänkte desigern som skapade denna lampa?

"Vi gör en lampa."
"Ja, det gör vi."
"Jag vet vi gör en lampa som ser ut som en väderkvarn!"
"Ja, vilken toppenidé!"
"Det kommer att bli värsta säljsuccén, jag lovar!"

Ännu värre är om lampan har varit en present. Tänk dig att packa upp den här skapelsen ur ett paket från dina släktingar som har varit i Tyrloen. Herregud! En sån där grej som man får komma ihåg att plocka ut ur garderoben varje gång dom kommer på besök.

Bara för att förtydliga: Jag köpte alltså INTE den här väderkvarnslampan. Men övervägde att stå kvar bara för att se om det var någon som en kunde tänka sig att köpa den. Men insåg att jag nog hade fått stå kvar ett tag.

Så jag gick hem. Utan lampa.

Begagnat

Tjena.





Har käkat en härlig frukost, druckit kaffe och tittat på dåliga serier. Precis som en ledig morgon ska vara.
Idag inviger jag den nya kjolen från h&m. I det tidigare inlägget skrev jag den håriga kjolen ha ha. Det ska vara VÅRIGA. Iphones autocorrection kan verkligen ställa till det.

Jag har ju tjatat i evigheter om att köpa något blommigt. Jag MÅSTE ha något blommigt. Nu när jag väl har det så känner jag mig som en tant. Tittade på efter 10 idag också. Det går sakta och säkert utför...

Ska strax vandra i väg till bra & begagnat uppe vid kungsporten. Det öppnar 14.
Får väl se om man kommer hem med något fräsigt till hemmet/garderoben.

Kan det inte vara sol alla dagar precis som idag? Jag lovar att det snöar i Nässjö nu. HAHA. Tror seriöst att gud glömde den staden. Sorry Nässjö för mina hårda ord.









Bra dag

Sitter på tåget till jobbet. Känner mig sjukt glad och upprymd. Har jobbat 5 dagar i rad nu och innan dess var det tentaperiod. Känner mig konstant stressad! Måste försöka varva ner lite. I morgon är jag ledig men på kvällen jobbar jag i köket på Akademien. Blir skönt med sovmorgon! Hann laga min mobil innan mötet idag, och så handlade jag mig en hårig kjol och en stickad tröja! Mötet handlade om en praktikplats som jag också fick. Alla verkade vara jättehärliga människor! Sjuka skillnader på Jönköping och Nässjö i väder alltså.. Fullt med snö vid jobbet men hemma i Jkpg är det barmark. (update: damn you autocorrect! Inte hårig kjol, VÅRIG kjol! Hahaha) Nu blir det jobb! Puss hej.

mardrömmen

Det här är min värsta mardröm. Om jag inte har varit hemma på ett par dagar blir jag alltid sjukt nojig när jag ska öppna toalettlocket. Sannolikheten är ju väldigt lite för att det skulle hända men ändå. Vilken panik!


Godmorgon, nu ska jag på ett viktigt möte och sedan vidare till jobbet.
Hej.


jobbhelg!



Jobbhelg, och jag är glad och lycklig! Hade sjukt roligt ute i går med Jakob. Vi spelade Wii och sen drog vi till bongo och sen gick vi och träffade Vickan. Riktigt bra kväll.

Det är helg, sol och nu ska jag till jobbet med min nya fina ring ;) Tjipp!

fredag på en torsdag

Nu tänker jag ta fredag med gott samvete.
Har skrivit tenta, tror att det gick okej. Har mailat viktiga mail och ringt viktiga personer.
Har varit ute och sprungit. Det blåste i orkanvind vid vättern, höll på att blåsa omkull på riktigt!

Nu blir det skönt att bara sitta i soffan och njuta av att skolan är slut. Det är egentligen tentafest ikväll men jag börjar jobba okristligt tidigt i Nässjö i morgon så lika bra att stanna hemma.


tjipp.


pluggpluggplugg

Då var det dags för ännu mera plugg. Tenta i marknadsföring i morgon.

Vet inte hur det ska gå, sjuuuka mängder att läsa igenom och modeller att lära sig.
Sitter med mina lila hörlurar och lyssnar på go'a låtar och försöker lära mig makrokedja och mikrokedja och marknadsmix. Jaja det ordnar sig. Dags att sätta igång igen.



nya skor

Glömde visa vad jag köpte i sthlm.

Mina fina nya skor. Inte särskilt höga men jäklar vad ont dom gör i fötterna ändå. Men fiiina!
Nu har jag tränat, dags att duscha och sedan sätta näsan i böckerna igen. Later!


dags igen!

Sitter och grämer mig över att jag strax måste öppna böckerna för att tentaplugga till min sista tenta. Det är alltså ännu en gång dags för tentaveckan.

Veckan då man får så otroligt mycket gjort. Idag har jag redan hängt upp en lampa i taket. Kommer säkert börja storstäda snart eftersom man undviker att plugga så länge som möjligt och kommer på en massa andra "måsten" och "ska bara"!

Men innan jag öppnar böckerna ska jag bara koka en balja kaffe och titta på det nya stylisterna-avsnittet på kanal5play.

Så får det bli.

p&k

rätt yrkesval




Det finns 13 jobb att söka inom media/design/IT i Jönköpings län.

13.




soliga dagar

Har varit hemma hos familjen hela helgen och bara varvat ner och tagit det lugnt... det har varit riktigt skönt med ett par dagar ledigt. I morgon kickar vi igång veckan med tentaplugg för hela slanten. Sista tentan på högskolan! Yes.

Har även fått en Iphone i helgen, sååå glad! Som jag har saknat världens bästa mobil.. tipsa gärna om bra appar om ni har några på lager! Hittade i alla fall mitt favoritspel sneezies. Det kan ja hålla på med i många timmar.

Nu ska jag kolla på lite jobb! Söka, söka, söka!

PUSS HEJ.

Solig morgon!

Det enda jag kan klaga på den här morgonen är att min lägenhet lider av morgonsol vilket hade varit underbart om jag hade en balkong. Men nu vaknar jag av att det är ofantligt ljust fast att persienner och gardiner är fördragna.

Dagens I-landsproblem.

Jag har redan hunnit med en del, sökt ett jobb, varit ute och sprungit, photoshoppat, och nu blir det hopp in i duschen för en dag i skolan med marknadsföring.

Inatt drömde jag om mina Amerikanska släktingar som kommer på besök i April och att pappa sa nåt roligt på engelska ha ha! Lär bli en kul helg när dom är här.






Kurser

Har anmält mig till 3 intressanta sommarkurser.
Det är så underbart med Sverige att man får studera gratis! Det är 3 distanskurser, jag hoppas att jag kommer in på någon av dom i alla fall! Kanske blir lite mycket att läsa alla 3 över sommaren.


1. UU-76028 - Informationssystem A/Sociala medier och web 2.0 7,5hp Blandade tider,
Internetbaserad distansunderv, Helfart (100%), Fristående kurs,
Uppsala universitet, Uppsala

2. HKR-62029 - Kreativt skrivande I 7,5hp Blandade tider,
Internetbaserad distansunderv, Helfart (100%), Fristående kurs,
Högskolan Kristianstad, Ortsoberoende

3. LU-S2201 - Internetbaserad juridisk introduktionskurs 15hp Blandade tider,
Internetbaserad distansunderv, Helfart (100%), Fristående kurs,
Lunds universitet, Ortsoberoende

Detaljer

Detaljer i mitt hem som jag gillar extra mycket.



Mina tulpanljusstakar som jag hittade på Stallqvarn i Jönköping.


Min fotogenlampa som jag köpte i Ullared i höstas.


Min absoluta favoritpryl, mitt kakfat som jag fick av Farmor när hon flyttade nyligen.

Mina ärvda kaffekoppar, även dom från Farmor. Vackert porslin.

Mitt ljushus, och min fikus i rosa kruka, Iems och Ikea, tror jag!?

Stockholm

Helgen spenderades i vår vackra huvudstad.
Stockholm bjöd på vacket väder nästan hela helgen och trevligt sällskap i form av Emelie och Fredrik.

På fredagen gick vi på stan och tittade lite, jag hittade en tröja på Monki, ett armband och ett par skor på din sko. Hade glömt att jag hade köpt dom tills jag tittade i resväskan när jag kom hem. Underbart fina skor, väldigt lika ett par från Acne som jag gärna hade köpt om pengarna fanns där. Hade dom på fredagskvällen, vilket jag bittert ångrade på tunnelbanan kl 3.30.

På fredagen var vi alltså på Strand och tittade på Cut Copy, jäklar vilket drag och man var inte lite svettig efter den konserten. Loove Cut Copy. Sedan var vi kvar på Strand och dansade till fötterna värkte. Underbart rolig kväll! Iaf till den sista biten när man skulle hem i värkande fötter i nya skor... Gooosh!! Men det gick.

Dagen efter strosade vi runt på söder, tog en kaffe på Götgatan i solen:



Satte oss på Nytorget och solade lite till:


Och åt lite kebab på något hak. Efter det gick vi hem och vilade och spelade spel.
Buzz! Och jag vann 3 gånger, äntligen har jag hittat något jag är riktigt bra på, haha.

På kvällen åkte vi in till Slussen och Götgatan igen och träffade upp Moa och Olov. Vi gick till ett ställe som heter Morfar Ginkos. Kul namn! Riktigt mysigt och härlig musik som man blev glad av. Där satt vi fram till klockan 1. Sen blev det nattamat på McD.  Gött! Jag provade på en ny frisyr:



Söndagen började med en god frukost hemma hos Em och Fredrik sedan en fika på Gamla Stan, kollade in omgivningarna och sedan lite lunch. Efter det satte jag mig på bussen hem.

Underbar helg i Stockholm, tack Emelie och Fredrik!



mycket nu



Jobb och mera jobb = cash! + skola.
Och i morgon bär det av till Stockholm! Som jag har längtat!.
Nu, mera jobb.

Höres.

slide


Ny sjal från asos.com

Om en vecka är jag i STHLM
och tittar på Cut Copy med underbara Emelie. Shit vad jag längtar.
Dagen idag har mest innehållit plugg. Läst igenom pdf:erna från marknadsföringskursen och noterat lite. Tycker att kursen har varit mycket givande en av dom bästa dom två åren jag har gått på JTH. Föreläsaren har väldigt bra metoder för att vi ska lära oss och vi studenter är alltid delaktiga i föreläsningarna. Väldigt bra upplägg tycker jag. Hoppas tentan inte är allt för massiv.

Igår var jag på Pipes med Cosa, Moa och Biffen vi var med i popquizet och vi vann 1:a pris!!! 300 kronor. Wee! Det gjorde min kväll.

Nu sitter jag och väntar på att Jake the Snake ska repa färdigt så att vi kan umgås lite, spela wii och sen kanske en tur ut på stan? Man vet aldrig.

Jepp, jepp haregött i alla fall. Puss hej.

Pyssel

Behöver verkligen en lampa till skrivbordet inser jag nu. Ser ju inget.

Vaknade med huvudvärk och nu spränger det på i huvudet som tusan. Det är bihålorna som vanligt när jag ha varit förkyld så sätter dig sig där... Trött på det!

En kopp kaffe, lite bloggsurfande och nu lite plugg.
Vart tog det underbara vädret vägen?


Blomster





Fick väldigt fina blommor häromdagen som jag ställde på min sekretär.

To cool

Idag vill jag inte alls vara i skolan. Även jag har en enorm energi så vill jag bara ligga hemma och dra något gammalt över mig själv.

Trött på den jäkla vintern. Kan det bli vår på riktigt snart!?
Har en 2 timmar lång paus sen. Då ska jag ner på stan o kolla om jag kan hitta något kul att pigga upp mig med.
Vill ju ha något blommigt!

Nu blir det iaf en massa plugg i en timme till.

Jag fick i alla fall se Statsministern

För två veckor sedan blev jag uppringd och rekommenderad att söka ett jobb. I all hast krafsade jag ihop en ansökan, visste inte riktigt vad jag egentligen sökte för jobb så den blev väl sådär bra.

Blev kallad till intervju samma dag som statsministern var på besök.
Kände mig inte särskilt förberedd och kunde sagt mycket bättre saker än jag gjorde då. Tyckte det var märkligt att dom inte frågade efter referenser, tidigare jobb inom den grafiska biten, arbetsprover!? Fick inte riktigt visa vad jag faktiskt kunde.. något jag kunde påpekat då som jag ångrar nu att jag inte gjorde.

Efter intervjun började jag genast söka mer fakta, läsa på, sätta mig in i organistationen för att vara förberedd inför ett eventuellt nytt jobb. Kände verkligen att detta var ett jobb jag ville ha. Den kunskap och tid jag la ner kan jag nu lägga till onödigtvetandehögen.

Jag har alltid tacklat motgångar ganska dåligt, jag vill gärna se mig själv som bäst. Nu var det någon som var lite bättre som grusade mina förhoppningar om ett givande jobb som jag hade passat mig väldigt bra, enligt mig då förstås. 

Men en motgång betyder som oftast att det snart kommer in något positivt i livet.

OCH jag fick ju faktiskt se min idol Statsministern
!

på tal om motgång

Idag i Christer i P3 pratar dom om motgångar, en sån där dag då allt bara har gått helt åt skogen.
Jag kommer ihåg en dag i mitt liv när precis allt det där hände.

Jag var kanske 12-13 år, det var en härlig sommarkväll och min familj skulle cykla ner till sjön på grillfest med grannarna. Jag spände fast mitt fina nya fiskespö som jag hade köpt bara några dagar innan och tog på mig mina nya jeans som jag hade fått av mamma.

På vägen till sjön, körde jag med cykeln in i en hög med lösgrus och välter så att mitt spö går av på mitten och mina nya jeans får en reva på knäet. Jag kommer ihåg att jag blev mycket ledsen, men grillkvällen var så rolig så det var nästan glömt när jag kom hem. Men ännu var kvällen inte slut. När mamma ska lägga sig så hör hon ett skrik från mitt rum: "NU har min guldfisk dött också!!!". Ja och där låg den och guppade upp och nervänd i sin skål.

Ja, den kvällen var det inte lätt att heta Sofia, men som tur var kom jag över det ganska fort men minnet finns kvar från denna dag då allt gick fel...



Positiva klubben


Morgonkafffe

Blir väckt 9.45 av att pappa ringer och säger att det är dags att gå upp! Han lyckas alltid ringa när jag har sovmorgon det slår aldrig fel. Haha. Men det var bra för jag behövde verkligen komma upp. Idag är det massa saker som ska fixas. Ska montera ned en klädstång, tvätta, träna och plugga...

Nu blir det en kaffekopp och 7th heaven, kvalitetstv!


RSS 2.0