Sunday

Tjena tjena.

Sitter i soffan och kollar när A spelar tv-spel. Soft morgon, sovit länge och god frukost. Har äntligen tagit igen sömnen lite. Varit så trött dom senaste dagarna. Veckan som gått har det varit fullt upp med Hilife-möte, jobb på kåren, jobb på mitt andra jobb (där jag faktiskt får betalt) och i fredags var det bongo och the population på scenen! Bra spelning!
Igår var jag Ninni och Svac på Anna Gretas och käkade tapas. Alltid lika gott. Sen blev det myskväll, kollade på solsidan bland annat.

Idag är det städning av das lägenhet på schemat samt spexövning inför sittningen nästa onsdag. Kan ju bli hur bra som helst! NU ska det diskas. Hejdå hejdå.


Gym

Eftersom gymkortet blev inhandlat i onsdags och jag har varit mer än pepp på att börja träna på gym igen så tänker man kanske att jag har spenderat lite tid där. Men NEJDÅ. Jag åker på hosta, såklart. Så där retlig hosta som aldrig går bort och som kommer så fort man rör sig. Nu börjar den bli lite bättre dock men dom senaste dagarna har jag hostat ihjäl mig bara av att ta en promenad. Hoppas det går över fort nu för i morgon hade jag tänkt gå och lyfta lite skrot.

Annars har det blivit en del jobb sedan sist. Cashen rullar in. Och såklart, skolstart. Börjat ny kurs, interaktiv multimedia där vi jobbar mest i Flash. Skoj skoj. Gått sådan kurs innan men upptäckte att jag hade glömt en del så det är väl bara att köra på.

Nu blir det soffhäng, kolla några avsnitt av någon serie och dricka lite kaffe. Senare en fika med finaste Ninni. Gillar söndagar.

Hejdå.


Fly Like A Butterfly Sting Like A Bee

Har letat lite musik ikväll. Kom över några gamla oslogodingar som man lyssnade på där. Norska Band som är helt okej.

Bland annat

Big Bang - Wild Bird och Fly like a butterfly sting like a bee.
Madrugada - Kids on the highstreet
Minor Majority - Dancing in the backyard (en av dom finaste låtarna jag vet)

Och så självklart sommarklassikern;

Postgirobygget - Idyll. (Blir tårögd varje gång jag hör på den här, grillning i parken, förfest med tjejerna, varma Oslonätter. Oförglömliga minnen) Tror inte ni förstår som inte varit där.
Karpe Diem - Regnvaer (är ju också en Oslolåt som man diggar till haha.)

VM i ointressant inlägg. Ja men så har jag spenderat min kväll. Och så har hittat lite ny bra musik också men återkommer med ett inlägg med lite nya tips.


Nu blir det sängen. I morgon väntar tvättstugan och på eftermiddagen jobb. Tjaaarå!


LedigLedigLedig

Hej hej. 4 dagar kvar av jullovet.

Idag skrattar jag lite åt mig själv eftersom jag sitter och ser på Oprah och Ellen show just nu. Vi pratade nämligen om detta på jobbet att när man är ledig eller sjuk och inte har något speciellt planerat tenderar man att hamna framför dessa program. Dom har ju varit på tv i evigheter nu så man behöver ju knappast ser varje för att hänga med idag handlar det om folk med udda utseende och speciella sjukdomar. Som vanligt då alltså.

Fick veta att jag får jobba heltid hela vecka 7 när vi är lediga från skolan. Så gött. Då blir det klirr i kassan. Idag har jag tränat, städat lite i lägenheten och nu blir det matlagning och sen hem till familjen ikväll. Ska försöka designa färdigt klubbmärket också som jag håller på med nu. Lägger upp det senare när det är färdigt.

Annars känns det oerhört bra med jobbet just nu. Var lite orolig efter förra vecka att dom inte skulle tycka att min kunskap var stor nog. Men efter igår känns allt så sjukt bra. Jag trivs jättebra och tiden bara flyger fram när man jobbar. Jag lär mig något nytt varje dag och det jag lär mig är ju inom ett område som jag är intresserad av så jag har verkligen hittat ett perfekt jobb. Att jag har en sjukt trevlig handläggare som hela tiden följer upp och frågar mig om det känns okej eller om jag vill ändra på något gör ju saken bara ännu bättre. All cred till academic work säger jag bara!


Nu ska jag ner till affären och köpa ägg. Laaater.

Ny dator

Har insett att det inte funkar att sitta och designa grejer på 13" skärm som min macbook har. Jag måste köpa mig en stationär förr eller senare för att kunna jobba ordentligt. Min macbook älskar jag den har aldrig strulat, den bara går och går men den är 4 år gammal och jag kan inte installera vissa program längre och jag måste köra på CS3 (photoshop, illustrator..osv) när jag egentligen hade behövt CS4. Så nu har jag bestämt för att börja spara till en imac. Kollade på blocket dom begagnade ligger på 6-7tusen en ny 20" kostar 11tusen. Nu har jag något att spara till. Vi kör på den? Ja det gör vi.



Bloody sunday

Den här helgen gick helt otroligt fort.

Andreas kom i fredags vi åkte ut till Mamma och Pappa och åt smörgåstårta. Mysigt!
På lördagen jobbade jag på helpdesken och på kvällen såg vi Sherlock Holmes. Helt Ok film, gillar den typen av humor.
Idag bjöd jag familjen på fika i min lägenhet, bakade 2 olika kladdkakor blev ganska bra fast jag trodde dom blev dåliga. Ibland kan jag! Det var Macke, Jenny, Mamma, Pappa, Andreas, Farmor och lila vovven som var på besök. Fick jättefina blommor och mamma fyllde mitt kylskåp med diverse varor. Väldigt snällt när man är en fattig student!

Helgen gick som sagt fort, allt för fort. 1 vecka kvar av jullovet är ganska laddad inför skolan nu. Har inte varit ledig så här länge på säkert 6 år så jag klättar ju snart på väggarna. Tur att jag i alla fall har ett jobb att gå till några dagar i veckan.

Har kollat köping ikväll och ser nu på Johan Falk, slås av att det är mycket sämre än jag trodde, skådespelarna känns B och handlingen flyter dåligt. Men ska kolla färdigt i alla fall måste ju se hur det slutar.

Mina fina rosor

Nu blir det kvällsfika. Bye bye.

Väder

Alla snackar om vädret. Är jag den enda som inte tycker det är jättejättejättekallt? Visst det är väl lite kyligt men inte så att man inte står ut om du går en promenad eller liknande. Vi bor i Sverige, face it.

Nu är det i alla fall helskumt väder här. Det snöar från klarblå himmel, fattar inte!? Haha. Men det är fint det glittar utanför fönstret.

Äntligen fredag! Idag kommer Andreas hit, ikväll ska vi fira pappa som fyller år! I morgon ska vi på bio och på söndag bjuder jag familjen på fika i min lägenhet. Mysig helg! Ah, just det, jag glömde bort att jag ska jobba lite med på lördag. Men det ååårnar sajj.

Sugen på skidresa NU? Svar: JA!

Nu blir det kaffe och macka. Godmorgon på er! :)

härlig dag

Blev väckt i morse av telefonen. Det var iofs bra för annars hade jag säkert sovit fortfarande. Kunde nämligen inte sova igår kväll (natt). Det var helt omöjligt. Men det har varit en sjukt effektiv dag ändå med träning, promenad, handling och nu matlaganing. Slog till på favoriten cous cous sallad men bytte ut fetaosten mot ägg.
G O T T!

Nu ska jag krypa upp i soffan och kolla på film och njuta av att vara inne när snön vräker ned utanför fönstret.

Have fuun.

mitt 2009 del 2

Augusti

Kom jag hem från Turkiet.
Bokade biljett till Oslo.
Stannade i Oslo 1 vecka.
Fick konstiga känslor.
Fick bekräftat mina konstiga känslor när jag kom hem.
Bestämde mig för att lägga allt jobbigt bakom mig och bara köra på.
Började på JTH.
Hade 2 underbara veckor med inspark.
Träffade många nya underbara vänner.
Drack Kir på Emils balkong.
Bodde i den gula overallen.
Var på SWE.



September

Skolan drog i gång på allvar.
Började umgås med huskvarnaligan mer och mer.
Pluggkvällar, filmkvällar och pizzakvällar avlöstes med besök på kåren.
Var på min första Taco på Kåren.
Hade en av årets roligaste utgångskvällar tillsammans med Borg, Larsson och Sara.
Var på en klasskompis fest på kulturhuset där flera band spelade.
Fixade en egen hårdrockskväll med dom som inte fick biljetter till sittningen.
Började plugga matte igen. Insåg att jag suger i matte.







Oktober

Var på fest Hemma hos Emelies syster.
Illustrerade en elvisp.
Upptäckte Melissa Horn och Fibes Oh Fibes!
Åkte på roadtrip till Kalmar.
Ludde var på besök, gick på flickan som lekte med elden.
Satte igång med projektarbetet att göra en tidskrift.
Var på studiebesök hos NRS tryckeri.
Vinkade hejdå till det som varit och ropade hej till framtiden!
Sökte till Hilife.






November

Designade ett omslag.
Passade mamma och pappas hus.
Kom med i HI LIFE 2010. Blev således en Babylife.
Pluggade till Grafisk Designtentan.
Fick influensa av influensa vaccinet. Moment 22.
Klarade tentan i Grafisk Design.
Blev bjuden på Jensens Böfhaus av Andreas, mums!







December


Var på Babylife/Hilife-förfest.
Jag och Andreas drog till göteborg för att träffa Emelie och Endre.
Var på jul på Liseberg tillsammans med tusentals andra.
Gick för första gången i mitt liv från en restaurang utan att betala pga av dålig mat och service.
Gick på jobbintervju för norsktalande datasupport. Jag fick jobbet.
Pluggade till komprojtentan.
Hade lilla-julafton med Andreas, Borg och Kakan.
Fick många fina julklappar och firade nyår i Lidköping.





Sammanfattning; 2009 har varit ett VÄLDIGT händelserikt liv i mitt liv. Vet knappt hur jag ska ta in allt som har hänt. Livet kan svänga väldigt fort. En del anser kanske att det har svängt lite väl fort för mig. Men det struntar jag fullkomligt i. Det enda som räknas är att man mår bra och jag kan säga till er alla att jag aldrig varit lyckligare och mer tillfreds med mitt liv som just nu. Okej att ha lite mer pengar och kunna resa runt i världen hade ju varit något. Men det får vi ta senare när man kirrat ett jobb efter studierna. 2010 kommer bli ett av mitt livs bästa år det är jag övertygad om. Det har i alla fall börjat helt underbart.



Massa kramar till er från mig och god fortsättning på det nya året.

Mitt 2009 del 1

Januari
Bodde jag i Oslo. Jobbade i klädaffären VOLT(carlings fast bara för killar och mer märkeskläder) .
Maria kom på besök från Stockholm. Det blev mycket fika och tjejsnack.
Jag gick på Oasis i Oslo Spektrum. Coolt att äntligen ha sett legenderna efter att ha tyckt om dom i så många år.
Februari

Hade jag svårt att sova på nätterna. Snön vräkte ner utanför fönstret på 8:e våningen på Bygdöy Allé.
Gjorde Våfflor för första gången själv. Gick väl sådär.
Längtade efter våren.
Åt bullar med choklad från kaffebaren rakt över VOLT. Blev lite smått ovän med tjejen som jobbade där.
Färgade håret till min naturliga färg.
Grannen som hade delat med sig av sitt internet hela hösten slutade med detta.
Mars

Jockes föräldrar var på besök. Vi fick massa mat.
Jag tänkte mycket på framtiden om var jag ville bo och tankarna om att studera igen började gro.
Jag tränade på Sats
Jag följde HV71:s framfart genom att sitta och uppdatera på aftonbladet.
Hade en smärre hårkris som resulterade i flätor.
Längtade hem till Sverige.
Var arg på skatan som väckte mig varje morgon på fönsterbläcket.
Åkte buss till Jönköping för att skriva högskoleprovet.
Blev deppig över tanken att lämna min hemstad sedan 5 år för att börja plugga. Funderade på om det var värt det.
April

Njöt av våren tillsammans med Salem Al Fakir - Astronaut
Bestämde mig för att säga upp mig på VOLT.
Blev blond igen.
Jobbade på marknadsdagarna på VOLT-lounge bogstadveien i rosa moods of norway tisha.
Stack till Sverige för att hjälpa brorsan med studentkostymen och gå på lägenhetsvisningar.
Njöt av våren tillsammans med Emelie. Hade kalas med finaste vännerna.
Jag och Endre lekte butik. ;)




Maj

Insåg att det bara var 2 månader kvar på jobbet i Oslo.
Bytte bloggadress.
Började inse att livet nog inte kommer bli sig likt igen efter sommaren.
Hade visning på den fina lilla lägenheten i Oslo.
Skaffade med hjälp av mamma och pappa lägenheten jag bor i nu.
Myntade begreppet fredagsmys och gjorde det till en tradition.
Var ute och partajade med Oslofolket vilket slutade i fontänhäng på Youngstorget!
Blev blondare.
Firade som vanligt 16:e maj med en brakfest.
Firade 17:e maj med fina vänner.
Fick separationsångest.
Grillsäsongen i parken började.
Juni

Var jag på Centerfest på CC-vest med karaoke och plockmat.
Höll på med en massa byråkratiska göromål inför flytten tillbaka till Sverige.
Besökte operans tak en varm sommarkväll efter en cykeltur runt om i Oslo.
Kände mig som en luffare när jag insåg hur mycket jag redan har flyttat i mitt ganska korta liv.
Brorsan tar studenten!
Jobbade mina sista dagar på VOLT. Eller i "grottan" som jag kallade det.
Satt på balkongen och smuttade på smoothies.
Firade midsommar i min gamla lägenhet på grunerlökka med "gänget".
Blev matförgiftad av en vårrulle.
Efter 4 år på CC-vest varav 1 år på VOLT jobbade jag min sista dag den 30.e juni. Det var med vemod men med en stor frihetskänsla som jag stegade ut ur varuhuset för sista gången.
Tog sommarlov.
Juli

Såg The Killers på en intimkonsert på Rockefeller i Oslo. Truly magiskt!
Badade på frognerbadet.
Värmen slog till ordentligt och jag fick sova vid balkongen för att kunna sova överhuvudtaget.
Åkte till Falkenberg.
Besökte Danmark.
Spelade tennis.
Spelade crocket.
Umgicks med vänner och familj.
Drog till Hultsfredsfestivalen med fina vänner.
Åkte till Turkiet med familjen. 1 underbar vecka med värme, sol och bad.
Jag kom in på Grafisk Design och webutveckling på JTH.
20:e juli flyttade jag tillbaka till min hemstad. Den dagen förändrade allt.
Jag köpte min fina TV och vita soffa och började om från början igen.
Jag saknade.





Sammanfattning på första halvåret. Nästa del kommer ikväll!



Bah.

Alltså. Idag gick det inte så bra på jobbet som jag ville. Insåg HUR mycket jag måste lära mig. Och HUR lite jag vet. Oh my goood. Men det ordnar sig nog. Ringde helt sjukt mycket idag också, stress!

Längtar tills den 25:e nu när man har jobbat lite. Då blir det träningskort! Är så himla sugen på att gå och träna. Bor ju nästan granne med friskis och har varit sugen varenda dag sedan det kom snö att sticka till gymmet för det är ju för halt för att springa ute...! Snaaaart så!

Nu blir det Simon & Thomas på tv sen sängdags. Trött som bara den.

Znark.

Najs.

Var och klippte mig innan. Det blev ungefär samma som innan, allt det slitna är borta. Men längderna är fortfarande kvar. Eftersom jag vill spara ut mitt hår tyckte inte frisören att vi skulle klippa upp några etapper som jag har gjort tidigare. Jag blev väldigt nöjd! Tack Mamma för julklappen, eller Tomten menar jag. Fick ju presentkortet av Tomten kom jag på nu. Hihi.
Svängde även in en sväng på H&M behövde en väska som både rymmer skolböcker och som inte är så jättestor. Sog till på den här ihopvikbara saken, betalade även där med ett presentkort som jag fått i jul. Najs.


Nu ska jag inviga nya väskan och håret och åka till jobbet och supporta ett par timmar. Ska faktiskt bli K U L. Känns sjukt bra att jag har ett jobb som jag trivs med. Fast vi som är nya har fortfarande inte fått några större krav på oss så det kanske blir lite jobbigare längre fram. Det är gött med jullov insåg precis att det är 2 veckor kvar av lovet. Skööönt.

Ha en superduperjättebra dag allihopa!




RSS 2.0